Riječ urednika

Sažetak

Poštovani čitaoci,

Novi broj Kriminalističkih tema, izlazi u starom ruhu sa djelomično izmijenjenim sastavom Redakcije. Naime, u prethodnom  periodu  od četiri godine redakcija našeg časopisa pod “dirigentskom palicom” glavnog i odgovornog  urednika  dr.  Muhameda Budimlića,  uradila  je veliki  posao.  Ekipirati  redakciju  koja  de  etablirati  i afirmirati ovaj časopis iz praktične anonimnosti u respektabilan žurnal, čiji se prilozi referiraju u CSA Socio-logical Abstract, EBSCO SocINDEX i Proquest Sociological Abstract,  predstavljao je zaista “olimpijski poduhvat”. Dr. Budimlić, kao glavni i odgovorni urednik, zajedno sa ostalim članovima redakcije uradio je veliki posao  i  na tome im se svima zajedno treba i javno zahvaliti.

Novi sastav redakcije, kao i prethodni sastavljen je od eminentnih mladih nastavnika i saradnika Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta  u  Sarajevu,  koji  u svojim naučnim i istraživačkim karijerama imaju zapaženo naučno - istraživačko iskustvo. Oni nasljeđuju časopis koji danas predstavlja jedan od rijetkih međunarodno indeksiranih u Bosni i Hercegovini. Nastaviti trend razvoja, sačuvati postojeće i dodati nove međunarodne indekse de sigurno biti i izdavačka politika u narednom periodu.

Kriminalističke teme su idealna prilika za afirmirane autore  da  artikuliraju  svoje istraživačke poduhvate u naučnim člancima našeg časopisa, ali ujedno su i prilika

mladim  istraživačima koji tek započinju svoju karijeru da steknu međunarodnu afirmaciju. Upravo stoga, kvalitet prije svega i animacija što više novih autora, osnovni je strateški cilj naše djelatnosti. Časopis je naravno i nadalje neprekidno otvoren za sve naučne radnike ali i one koji to nisu, a imaju šta reći odnosno napisati o zajedničkoj problematici iz domena kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija u najširem smislu riječi.

Na kraju, šta drugo reći do da Vas ovom prilikom pozivamo da svojim naučnim i stručnim prilozima i zanimljivostima iz prakse sadržajno obogatite naša sljedeća izdanja.

S poštovanjem

PDF
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Copyright (c) 2015 Array

Preuzimanja

Podaci za preuzimanje još nisu dostupni.